Uslovi korištenja

Opšti uslovi poslovanja Zoomoptika.com online prodavnice (u daljem tekstu Zoomoptika.com) utvrđeni su Uslovima korištenja koje realizuje Healthy Media d.o.o, u čijem je vlasništvu Zoomoptika.com.

Opšta pravila

Uslovi korištenja kreirani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Bosne i Hercegovine i prema međunarodnim običajima online poslovanja.

Korištenjem Zoomoptika.com svaki posjetilac ili kupac (kolektivno “Korisnik”) prihvata ove Uslove korištenja. Ukoliko se Korisnik iz nekog razloga ne slaže sa uslovima korištenja Zoomoptika.com, treba da se suzdrži od korištenja ili da obavijesti korisničku podršku o mogućim nedostacima na e-mail [email protected].

Zoomoptika.com radi 00-24 h svaki dan u sedmici. Pristup Zoomoptika.com ima svako lice koje ima pristup internetu i posjeduje internet pretraživač (browser) poput Chrome-a, Internet Explorer-a ili Firefox-a.

Pristup Zoomoptika.com može biti onemogućen privremeno radi ažuriranja podataka, obnavljanja stranice ili nekih drugih tehničkih poteškoća.

Zabranjeno je korištenje bilo kakvih programa ili aplikacija sa ciljem preuzimanja sadržaja sa stranice, te napada na stranicu www.zoomoptika.com. Svako nedozvoljeno, nezakonito korištenje i korištenje koje se protivi Uslovima korištenja stranice podložno je tužbi.

Korisnicima Zoomoptika.com dozvoljeno je dijeljenje sadržaja ove platforme putem društvenih mreža Facebook, Instagram, Twitter i drugih, ali isključivo u nekomercijalne svrhe.

Zoomoptika.com će nastojati obezbijediti najbolju moguću uslugu. Zoomoptika.com ne može 100% garantovati da će usluga odgovarati potrebama svih Korisnika, te da će usluga biti bez grešaka. Ukoliko uočite neku od grešaka molimo da se obratite na e-mail [email protected].

Zoomoptika.com nije odgovorna za bilo kakvu štetu ili oštećenja opreme Korisnika nastalu prilikom korištenja stranice www.zoomoptika.com. Korisnik je odgovoran za štete ili nepravilnosti nastale bilo kakvom greškom, prekidom konekcije, brisanjem, kašnjenjem u radu, prenosom, računarskim virusom, neovlaštenim pristupom, nemarom ili nekom drugom radnjom.

Materijali koji se nalaze na www.zoomoptika.com su pravo firme Healthy Media d.o.o. Svako kopiranje, objavljivanje i distribucija bez prethodnog odobrenja je strogo zabranjeno.

Zoomoptika.com može raskinuti saradnju sa bilo kojim Korisnikom u bilo kojem trenutku ukoliko smatra da je ponašanje Korisnika neprihvatljivo i nije u skladu sa Uslovima korištenja.

Korisnik ne smije putem ove stranice objavljivati i prenositi bilo kakve materijale koji ugrožavaju ili na bilo koji način krše prava drugih, materijale koji su nezakoniti, ugrožavajući, uvredljivi, klevetnički, koji ugrožavaju privatnost, koji su vulgarni ili na neki drugi način nepoželjni.

Uslovi kupovanja

Kupovinu na Zoomoptika.com može vršiti svako lice koje pročita i prihvati uslove korištenja i izvrši proces narudžbe (u daljem tekstu “Kupac”). Nije potrebno registrovanje naloga kako bi se izvršila kupovina željenog proizvoda.

Svaki Kupac odgovara za tačnost i istinitost svih informacija koje je unio prilikom procesa narudžbe proizvoda. Unošenjem podataka u formular prilikom narudžbe na Zoomoptika.com Kupac daje saglasnost za pohranjivanje podataka u bazi. Svi podaci mogu da se koriste i u marketinške svrhe.

Kupac sam ocjenjuje tačnost informacija iznesenih na Zoomoptika.com i vrši kupovinu samovoljno i na svoju odgovornost.

Dostava proizvoda

Zoomoptika.com svoje proizvode dostavlja u cijeloj BiH, ali i na svim drugim lokacijama van matične države.

Rok dostave naručenih proizvoda je 48 sati od trenutka slanja obavijesti da je pošiljka poslata.

Cijena poštarine unutar BiH iznosi 7 KM, osim za narudžbe koje prelaze iznos od 200 KM, u kojem slučaju je poštarina potpuno besplatna.

Cijena poštarine van granica BiH iznosi 15 EUR bez obzira na vrijednost pošiljke.

Iz opravdanih razloga može da se desi kašanjenje sa isporukom. Molimo Kupce za razumijevanje za moguća kašnjenja u isporuci u periodima akcija i s obzirom na to da isporuka često zavisi od eksternih kurirskih službi. Isporuke se ne vrše vikendom i državnim praznicima.

Plaćanje naručenih proizvoda vrši se gotovinski, obročno bankovnom karticom ili karticom, a više o tome može da se pronađe na stranici Načini plaćanja.

Sve cijene su izražene u konvertibilnim markama (KM) sa uračunatim porezom na dodatnu vrijednost (PDV).

Fotografije na Zoomoptika.com mogu biti ilustrativne prirode i ne moraju odgovarati tačnom izgledu proizvoda. Podaci o proizvodu i opis proizvoda mogu sadržati greške i podložni su izmjenama

Završne odredbe

Ovi Uslovi korištenja stupaju na snagu danom objavljivanja na sajtu. Sve promjene koje napravimo u Uslovima korištenja u budućnosti biće objavljeni na ovoj stranici. Zoomoptika.com nije dužan da obavještava korisnike o svim izmjenama koje učini, ali ukoliko smatra neophodnim može to da uradi.

Savetujemo da redovno provjeravate Uslove korištenja kako biste bili u toku ukoliko dođe do izmjena. Nastavkom korištenja stranice podrazumijeva se da je korisnik saglasan sa Uslovima korištenja i svim novonastalim izmjenama.