4 razloga zašto bi trebalo da nosite sunčane naočale

Sunčane naočale su daleko više od pukog modnog dodatka. Bili mi toga svjesni ili ne, one imaju važnu ulogu u našem životu i sa medicinskog aspekta.

Koliko često se uopšte sjetimo da je zaštita očiju izuzetno značajna a da su ti svojevrsni štitovi upravo sunčane naočale?

Danas vas podsjećamo na četiri značajna razloga zašto je to tako.

  1. Sprječavaju probleme uzrokovane suncem

Svi uživamo u suncem okupanim ljetnjim danima, naročito ako ih provodimo na plaži ili kraj bazena kada je naročito vruće. Uglavnom jednostavno odaberemo naočale sa UV zaštitom i zabavljamo se, ne brinući mnogo o svojim očima.

Znamo da nas te naočale štite od štetnih sunčevih zraka. Naše oči su izuzetno osjetljive a dugotrajna izloženost suncu može izazvati ne samo iritacije već i ozbiljna oboljenja poput raka kože, katarakte, degeneracije makule i još mnogo toga.

Sunčane naočale sa polarizovanm staklima pružaju potpunu zaštitu i smanjuju odsjaj – što je veoma dobro za naše oči.

  1. Pomažu pri oporavku nakon zahvata

Uvijek je potrebno voditi računa o zaštiti očiju, ali naročito ako ste nedavno imali operaciju očiju i sada se izlažete jakoj svjetlosti. Vrlo vjerovatno vam je doktor već savjetovao da koristite sunčane naočale koje će ubrzati proces oporavka.

Kako? Spriječiće neželjene toplotne talase da dopiru direktno do vašeg oka te umanjiti prekomjerne količine svjetlosti koje štete oku.

  1. Zaštita od snijega, pijeska i prašine

Ne predstavlja samo svjetlost problem našim očima; tu je i mnoštvo drugih sitnih elemenata koji mogu biti štetni. Da li ste znali da nam sunce može spržiti rožnjaču ako predugo boravimo na snijegu?

Da, i to do te mjere da čak može izazvati i sljepilo! Da nam čak i majušni trun prašine može trajno uništiti vid? Čestice pijeska u vazduhu koje dođu u kontakt sa očima mogu izazvati ozbiljne iritacije.

Kada boravimo na otvorenom, na snijegu ili pijesku, važno je imati na umu ove povećane rizike za naše oči. Sunčane naočale štite oči i od ovih dodatnih oštećenja jer predstavljaju kako fizičku barijeru koja onemogućava neželjenim česticama da dođu do oka, tako i antireflektivni sloj koji štiti sam vid.

  1. Spriječite glavobolje i migrene

Jarka sunčeva svjetlost može biti uzrok čestih glavobolja i migrena koje se u svakom trenutku mogu pogoršati. Nošenje sunčanih naočala pri izlasku na otvoreno značajno ublažava naprezanje očiju i umanjuje zamaranje.

Sunčane naočale nam omogućavaju opušteno uživanje u miru i zadovoljstvu, bez naprezanja očiju i lica, škiljenja i mrštenja.

Toliko su brojne zdravstvene prednosti nošenja sunčanih naočala, a ono na šta se uglavnom fokusiramo jesu izgled i modni stil!

Nema sumnje da dodaju ono nešto baš svakom stajlingu u koji ih uklopimo, ali ne zaboravimo ni na sav zdravstveni značaj nošenja sunčanih naočala.

Bogata ponuda i srdačno osoblje optike Zoom praktično garantuju da ćete pronaći i svoj idealan par ili dva.

Nova kolekcija sunčanih naočala uskoro dostupna. A u njoj – iznenađenje!

Kao i svake godine od osnivanja Zoom optike, i ove godine naša je ekipa imala čast da bude dio pre

A šta sa sočivima ljeti?

Stiglo nam je ljeto, a sa njim i više sunca, vazduha koji je više suv, a za one koji su...

Ako već niste, krajnje je vrijeme da se upoznate sa brendom For Art's Sake!

Umjetnost koja je toliko inspirativna da je sama sebi dovoljna. Ona istinska umjetnost koja postoji

Kako možemo biti sigurni da kupujemo originalne sunčane naočale?

Iako su lažne sunčane naočale popularan izbor jer predstavljaju momentalnu uštedu novca, ta cije

0

Upit za cijene

0