4 razloga zašto je pametno investirati u kvalitetne sunčane naočale

Jednostavno je: uzmite ih u ruku. Probajte ih. Osjetićete razliku.

Daleko više od pukog modnog dodatka, sunčane naočale su i neizbježan funkcionalni element za sve one koji brinu o zdravlju svojih očiju i očuvanju vida. Dolaze u svim mogućim oblicima i veličinama pa će i oni sa najistančanijim ličnim stilom pronaći pregršt izbora za sebe.

Međutim, kakav god vaš lični stil bio, kvalitet je zapravo ono što je srž svakih sunčanih naočala. Neadekvatna stakla vam mogu pogoršati vid i oštetititi oči, a uz to se i lakše grebu i ne omogućavaju onu jasnoću vida koju zaslužujete.

Kvalitetne sunčane naočale su one koje, pored toga što su izdržljive i otporne, takođe pružaju i stopostotnu zaštitu od UV zraka i savršenu optičku jasnoću. Baš takve su i sunčane naočale koje vam nudi optika Zoom. Evo koje su to glavne karakteristike koje odlikuju kvalitetne sunčane naočale.

  1. UV zaštita

Samo zato što na nekoj naljepnici piše da „nude UV zaštitu“ ne znači da je ta zaštita zapravo potpuna. Jeftine plastične naočale obično imaju samo tanki tamni premaz koji je veoma neefikasna zaštita. Kvalitetne sunčane naočale će u potpunosti blokirati sve štetne UVA/UVB zrake.

A zašto je to uopšte važno? Zato što dugotrajna izloženost UV zracima može izazvati brojne probleme sa očima, uključujući i mrenu odnosno kataraktu, makularnu degeneraciju ili gorenje rožnjače. Sve sunčane naočale koje možete pronaći u optici Zoom sadrže fitere za UVA/UVB zaštitu, pa će vaše oči biti bezbjedne bez obzira na to koliko vremena provodite na suncu.

  1. Izdržljivost stakala

Stakla najboljih sunačnih naočala su otporna na mehanička oštećenja i mogu biti uz vas godinama. Nekvalitetne naočale prilično brzo postanu potpuno neupotrebljive usljed brojnih ogrebotina na staklima, što dalje implicira da ih je potrebno i češće mijenjati, čime ne gubite samo novac već i dragocjeno vrijeme.

Sunčane naočale dostupne u optici Zoom sadrže i premaz koji njihova stakla čini otpornijim na grebanje i druga mehanička oštećenja, pa ćete u svom omiljenom paru moći uživati koliko god dugo želite.

  1. Jasnoća vida

Pored sposobnosti stakala da odole grebanjima i mehaničkim oštećenjima, kvalitetne sunčane naočale vam takođe pružaju i besprijekornu jasnoću vida.

Kod nekvalitetnih stakala, zatamnjenje vam ograničava vid i sužava vidno polje, dok kod kvalitetnih djeluje suprotno – poboljšava vam vid dok istovremeno djeluje opuštajuće na samo oko, čime se sprječava zamor.

Kad je riječ o jasnoći vida, najbolji materijali za izradu stakala za sunčane naočale su svakako staklo kao i najlon. Za razliku od drugih, manje kvalitetnih materijala, ovi neće mijenjati svoj oblik i strukturu vremenom, a stepen zaštite ostaje postojan i savršen.

Stakla sunčanih naočala dostupnih u optici Zoom izrađena su od najkvalitetnijih materijala i garantuju vam vrhunsku, cjelodnevnu zaštitu.

  1. Izdržljivi okviri

Kada uložite u kvalitetne okvire, naočale vam mogu trajati čitavu vječnost! Bez obzira na materijal od kojeg su okviri izrađeni, važno je da vremenom (i upotrebom) ne mijenjaju oblik već ostaju baš onakve kakve su bile kad ste se u njih i zaljubili.

Kvalitetan okvir takođe mora savršeno da vam naliježe na lice – ne smije da vas žulja ili štipa, da vam klizi sa nosa ili suviše steže. Sunčane naočale koje su toliko udobne da i zaboravite da ih imate na licu su savršene sunčane naočale!

Mi čvrsto vjerujemo u to da svako do vas zaslužuje samo najbolje. Zato se maksimalno trudimo da vam to i ponudimo.

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0