ljeto i sociva

Ljeto i sočiva

U ljetnim mjesecima potrebno je više obratiti pažnju na održavanje sočiva. S obzirom da su koncentracija sunca i isušeniji zrak veći, preporučuje se češće korišćenje vještačkih suza, da ne bi došlo do pretjerane suhoće i crvenila oka, a zatim i žuljanja sočiva u oku.

U koliko je u kontakt sa okom i sočivom došla morska voda, koja užasno zna da peče, ne paničite, skoncentrišite se i oko odmah isperite vještačkim suzama, ako je potrebno izvadite sočivo u blister (kutijicu), malo ga isperite i vratite u oko.

Ljeto nam takođe donosi velike vrućine, jače zračenje UVA, UVB i ostalih štetnih zraka. Iako većina mekih kontaktnih sočiva ima UV zaštitu, neophodno je koristiti dodatne naočale (sunčanice) sa zaštitnim staklima, da prevelika toplota i štetnost zračenja ne bi dolazile do oka.

Takođe nam je sezona piknika, roštilja, a sočiva su izrađena od silikonskih medicinski ispitanih materijala, ni u kom slučaju sa sočivima u očima ne prilaziti vatri, plamenu i jakim toplotnim temperaturama, jer može doci do otopljenja i oštećenja sočiva u oku.

Kao što znamo tehnologije napreduju iz dana u dan, tako je u proizvodnji kontaktnih sočiva. Jedno od jako dobrih rješenja, pogotovo za ljetni period su dnevna (daily) sočiva.

Mijenjaju se svaki dan, što je pogodno za bolje održavanje higijene, na koju ljeti trebamo obratiti još više pažnje nego obično, jer ruke češće dolaze u kontakt sa očima. Svakodnevno mijenjanje sočiva omogućava da ne dođe do čestih infekcija koje se lakše u ljetnim mjesecima prenose sa vlažnih ruku.

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0