plava svjetlost zastita

Stakla za zaštitu od štetne plave svjetlosti

Savremeni način života i korištenje savremene tehnologije zahtijeva i zaštitu našeg organizma, naročito očiju. Zbog modernog načina života sve više smo izloženi djelovanju umjetne plave svjetlosti.

Emitovanje i djelovanje umjetne plave svjetlosti drastično narušava zdravstveno stanje organizma, a prije svega oka, jer je ono direktno izloženo djelovanju. Korištenje računara, ili drugih digitalnih uređaja, noćna rasvjeta na ulicama, umjetna rasvjeta u zatvorenim objektima dovodi do zamora očiju i degeneracije vidnih stanica.

Ovo je samo jedan od razloga zašto biste trebali svoje oči zaštititi na vrijeme i na taj način spriječiti degeneraciju makule, kao i nastanak mrene.

Blue filter je sloj koji se nanosi na staklo i filtrira (odnosno blokira) štetnu plavu svjetlost i na taj način spriječava zamor očiju i omogućava bolju kontrastnu percepciju, nudi prirodniji doživljaj boja. Takođe, ovaj sloj smanjuje odsjaj za vaš ugodniji i opušteniji vid.

Pored navedenih zaštita za vaše oči, blue filter štiti i dioptrijsko sočivo od ogrebotina, masnoća, prašine, vode i prljavštine. Ono što je jako važno ovaj zaštitni sloj veoma lijepo izgleda kada se ugradi u izabrani okvir i pruža lijep, blag, plavičasti odsjaj.

Preporučuje se i osobama koje nemaju dioptriju a žele adekvatnu zaštitu i samo najbolje za svoje oči.

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0