Sunčane naočale sa dioptrijom? MOŽE!

Zašto birati između dioptrijskih i sunčanih naočala?

Zašto razbijati glavu pitanjem koja je opcija bolja kada možete imati OBOJE?

Kao što smo napominjali i ranije – sunčane naočale su daleko više od modnog detalja ili prolaznog trenda.

Naprotiv, one su prijeko potrebna zaštita očiju od sunca, njegove blještavosti ali i štetnih UVA i UVB zraka. Pored toga što omogućavaju bolji vid, sunčane naočale i sprječavaju opekotine mrežnjače, minimalizuju zamaranje očiju i sprječavaju mrštenje, ublažavaju tenzione glavobolje i još mnogo toga.

No šta ako imate i dioptriju, pa vam je potrebno i pomagalo za vid?

Naravno, uvijek je moguće koristiti kontaktna dioptrijska sočiva preko kojih možete nesmetano nositi svoje omiljene sunčane naočale. Kako se sočiva stavljaju direktno u oko, ova kombinacija je praktična i jednostavna za nošenje u velikom broju slučajeva.

Osim kada nije.

Naime, brojne su situacije u kojima se ne preporučuje upotreba kontaktnih sočiva zbog povećanog rizika od različitih infekcija ili prostog nedostatka zaštite koju ona pružaju.

Tako je, na primjer, dobra ideja izbjeći upotrebu sočiva na plaži ili bazenima. Voda i vjetar, pijesak i hlor, kao i neizbježni različiti mikroorganizmi u vodi savršeni su uslovi za razvijanje upala ili iritacija koje bismo svakako željeli izbjeći.

Situacije kao što su skijanje ili dugotrajniji boravak pored vode ili snijega zahtijevaju i veći stepen mehaničke zaštite oka od spoljašnje sredine. Dodatno, kontaktna sočiva se generalno ne preporučuju nositi duži vremenski period pa ako znate da je pred vama dug dan, naočale su ipak bolja opcija.

Pa kako onda postići i korekciju vida i zaštitu od sunca?
Jednostavno – nošenjem sunčanih naočala sa dioptrijom!

Odaberite svoj omiljeni par sunčanih naočala i stavite u njih zatamnjena dioptrijska stakla i spojite ugodno s korisnim. Naročita prednost je ta što je u sunčane naočale moguće ugraditi gotovo sve tipove dioptrijskih stakala, uključujući i one nezgodnije za korekciju kontaktnim sočivima – bifokalna i progresivna – pa tako rješavate nekoliko problema odjednom.

Važno je napomenuti i da sam stepen UV zaštite, koji želite da bude što veći, nije u vezi sa količinom zatamnjenja stakala, pa boju i gustoću nijanse stakala možete odabrati sami prema sopstvenom stilu i ukusu, a u dogovoru sa svojim optičarem. Ono na šta boja stakala utiče jeste kontrast, što može biti korisno za određene sportske aktivnosti i jasniju sliku.

Dodatno, želite li JOŠ veći stepen zaštite očiju, rješenje se javlja u vidu polarizovanih sunčanih naočala sa dioptrijom. Ne samo što će vaši oči biti bezbjedne od direktnih sunčevih zraka, već i od odblijesaka od horizontalne površine kao što su snijeg, voda, staklo, metal ili čak i vlažan asfalt.

Zato, za najbolji mogući kvalitet i stepen zaštite sa najvećim stilom, posjetite optiku Zoom, odaberite dioptrijske naočale koje želite i nama prepustite ostalo.

Za više informacija, kontaktirajte nas na broj  +387 51 438 388  ili na e-mail adresu [email protected]

 

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0