Znate li koje su to prednosti i mane korištenja sočiva u boji?

Nije li prosto fantastično to što kada iz bilo kog razloga želite da svoj izgled učinite neobičnijim i unesete promjene ili se spremate na neki maskenbal postoji brz i jednostavan način da to i uradite?

Želite li da svoj kostim podignete na viši nivo ili da unesete zabavni element u svakodnevnicu, kontaktna sočiva u boji vam omogućavaju jedinstven, drugačiji izgled.

Međutim, postoji nekoliko stvari kojih bi valjalo da budete svjesni kada je riječ o korištenju sočiva u boji kako biste što bolje razumjeli šta da očekujete i bili spremni za bezbjednu upotrebu.

Prednosti korištenja sočiva u boji su brojne. Prva od njih je sposobnost potpunog prekrivanja vaše prirodne boje očiju i transformacija vašeg izgleda. Zelene oči u čas posla postaju plave, smeđe postaju zelene, plave postaju crne…

Važno je imati na umu da finalni izgled koji ćete dobiti zavisi od prirodnog pigmenta vašeg oka. Osobe koje imaju tamnu boju očiju neće uspjeti postići u potpunosti svijetle nijanse, ali to ne znači da nećete izazvati dramatičnu promjenu. Tako njima najčešće odgovaraju zelene i plave nijanse, a naročito će se isticati ukoliko imate tamniji ten.

Još jedna od brojnih prednosti nošenja kontaktnih sočiva u boji jeste ta što su ona naprosto uzbudljiva i zabavna. Promjene su nam ponekad svima neophodne i korisne, a pored toga što je ova prilično jednostavna za izvesti, efekti traju tačno onoliko koliko vi to želite.

Takođe, važno je napomenuti i da postoje dioptrijska sočiva u boji, koja predstavljaju praktičan spoj funkcionalnog i zanimljivog, te uz njih ne morate koristiti naočale ukoliko imate problema sa vidom.

Međutim, pored svih prednosti koje vam nudi korištenje sočiva u boji, tu je i pokoja mana.

Ukoliko imate naročito široke šarenice, postoji mogućnost da vam kontaktna sočiva u boji neće uspjeti prekriti šarenicu u potpunosti, te da će se vidjeti dio prirodne boje vašeg oka. Naravno, to svakako  stvara jedinstven i zanimljiv efekat koji vam naročito može biti poželjan u kombinaciji sa kostimima.

Pored te estetske, takođe postoji i jedna potencijalna funkcionalna mana, a tiče se umanjenja sposobnosti zjenice ispod sočiva u boji da se prilagođava na promjene nivoa svjetlosti.

U praksi to znači da postoji mogućnost da će vam se oči više naprezati i umarati prilikom nošenja sočiva u boji. U tom slučaju ograničite njihovu upotrebu na relativno kraće intervale i omogućite oku dovoljno vremena da se odmori.

Na kraju, izrazito važan aspekt korištenja bilo kakvih sočiva, pa i onih u boji, jeste redovno održavanje higijene.

Ne trebamo ni napominjati koliko su oči osjetljiv organ i koliko je bitno voditi računa o čistoći i zdravlju. Sočiva se stavljaju i uklanjaju isključivo svježe opranim rukama, redovno ispiraju i čuvaju u tekućini koja ih dezinfikuje.

U optici Zoom možete pronaći čak dvadeset atraktivnih nijansi dioptrijskih i bezdioptrijskih sočiva u boji.

Ne morate ići nigdje! Vrhunska kontaktna sočiva će doći do vas.

Koliko god šetnja inače bila ugodna, u normalnim okolnostima često nemamo baš vremena za nju. A

I dioptrija i sunce u jednim naočalama? Može!

Znate da ovaj postupak najviše volimo, jer znamo koliko olakšava boravak na otvorenom svima vama k

Banjaluka u društvu sa najboljima

Ljubljana je za vikend bila centar najvećih modnih brendova iz segmenta sunčanih i dioptrijskih na

Kako od dioptrijskih do sunčanih?

Sigurno vam je mnogo puta bio problem da u vožnji, na moru, ili bilo kojoj drugoj situaciji stalno

0

Upit za cijene

0