Znate li koje su to prednosti i mane korištenja sočiva u boji?

Nije li prosto fantastično to što kada iz bilo kog razloga želite da svoj izgled učinite neobičnijim i unesete promjene ili se spremate na neki maskenbal postoji brz i jednostavan način da to i uradite?

Želite li da svoj kostim podignete na viši nivo ili da unesete zabavni element u svakodnevnicu, kontaktna sočiva u boji vam omogućavaju jedinstven, drugačiji izgled.

Međutim, postoji nekoliko stvari kojih bi valjalo da budete svjesni kada je riječ o korištenju sočiva u boji kako biste što bolje razumjeli šta da očekujete i bili spremni za bezbjednu upotrebu.

Prednosti korištenja sočiva u boji su brojne. Prva od njih je sposobnost potpunog prekrivanja vaše prirodne boje očiju i transformacija vašeg izgleda. Zelene oči u čas posla postaju plave, smeđe postaju zelene, plave postaju crne…

Važno je imati na umu da finalni izgled koji ćete dobiti zavisi od prirodnog pigmenta vašeg oka. Osobe koje imaju tamnu boju očiju neće uspjeti postići u potpunosti svijetle nijanse, ali to ne znači da nećete izazvati dramatičnu promjenu. Tako njima najčešće odgovaraju zelene i plave nijanse, a naročito će se isticati ukoliko imate tamniji ten.

Još jedna od brojnih prednosti nošenja kontaktnih sočiva u boji jeste ta što su ona naprosto uzbudljiva i zabavna. Promjene su nam ponekad svima neophodne i korisne, a pored toga što je ova prilično jednostavna za izvesti, efekti traju tačno onoliko koliko vi to želite.

Takođe, važno je napomenuti i da postoje dioptrijska sočiva u boji, koja predstavljaju praktičan spoj funkcionalnog i zanimljivog, te uz njih ne morate koristiti naočale ukoliko imate problema sa vidom.

Međutim, pored svih prednosti koje vam nudi korištenje sočiva u boji, tu je i pokoja mana.

Ukoliko imate naročito široke šarenice, postoji mogućnost da vam kontaktna sočiva u boji neće uspjeti prekriti šarenicu u potpunosti, te da će se vidjeti dio prirodne boje vašeg oka. Naravno, to svakako  stvara jedinstven i zanimljiv efekat koji vam naročito može biti poželjan u kombinaciji sa kostimima.

Pored te estetske, takođe postoji i jedna potencijalna funkcionalna mana, a tiče se umanjenja sposobnosti zjenice ispod sočiva u boji da se prilagođava na promjene nivoa svjetlosti.

U praksi to znači da postoji mogućnost da će vam se oči više naprezati i umarati prilikom nošenja sočiva u boji. U tom slučaju ograničite njihovu upotrebu na relativno kraće intervale i omogućite oku dovoljno vremena da se odmori.

Na kraju, izrazito važan aspekt korištenja bilo kakvih sočiva, pa i onih u boji, jeste redovno održavanje higijene.

Ne trebamo ni napominjati koliko su oči osjetljiv organ i koliko je bitno voditi računa o čistoći i zdravlju. Sočiva se stavljaju i uklanjaju isključivo svježe opranim rukama, redovno ispiraju i čuvaju u tekućini koja ih dezinfikuje.

U optici Zoom možete pronaći čak dvadeset atraktivnih nijansi dioptrijskih i bezdioptrijskih sočiva u boji.

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0