Najbolji-okviri-za-dioptrijske-naočale-(KAKO-IH-ODABRATI)

Najbolji okviri za dioptrijske naočale (KAKO IH ODABRATI?)

Nosite dioptrijske naočale? Pitate se koji su najbolji okviri za dioptrijske naočale na osnovu kvaliteta, kao i vašeg oblika lica? U tekstu koji slijedi očekuje vas detaljan vodič na temu kako odabrati idealne okvire za dioptrijske naočale, a govorićemo i o tome koji dioptrijski okviri za žene i muškarce će biti najpopularniji u 2021. godini.

Bez obzira na to da li dioptrijske naočale nosite povremeno ili ih nosite sve vrijeme dok ste budni veoma je važno da pronađete okvire za dioptrijske naočale koje će vam savršeno pristajati. Pri kupovini okvira za dioptrijske naočale potrebno je da obratite pažnju na veliki broj stvari jer dioptrijski okviri nisu samo modni dodatak, oni su vaše pomagalo da bolje vidite i zato je važno da nađete okvire koji vam neće spadati, koji neće biti ni preveliki, ali ni premali, koji vas neće žuljati, ali i koji neće biti previše komotni.

Kada birate okvire za dioptrijske naočale morate uzeti u obzir činjenicu da će naočale na vašem licu biti osam i više sati i zato je potrebno da bude JEDNOSTAVNO SAVRŠEN.

Okviri za dioptrijske naočale prema obliku lica – kako ih odabrati?

Prije nego što krenemo sa savjetima, moramo vam odati jednu tajnu, gotovo niko nema savršeno srcolik, okrugao, četvrtast ili bilo koji drgi oblik lica. Većina lica su kombinacija dva ili više oblika: zaobljena brada, visoko čelo… Pokušaj da tačno definišete svoj oblik lica je gotovo nemoguć. Ono što vam je potrebno jeste da nađete oblik lica koji je najsličniji vašem i po njemu birate oblik okvira za dioptrijske naočale.

Nakon što definišete kakvog je oblika vaše lice tek tada ćete moći naći naočale koji će mu savršeno pristajati. 

Četvrtasto lice ima više „oštrih“ uglova, a širina vilice, čela i jagodičnih kostiju je skoro pa ista. Ukoliko imate ovakav oblik lica najboljie će vam pristajati okviri za dioptrijske naočale koji će na neki način ublažiti oštre linije, a to znači tanji okvire koji su malo širi od vaših jagodičnih kostiju, a stakla neka budu obla.  Želite dioptrijske naočale koje su proporcionalne dužini i širini vašeg lica, a to ćete sigurno postići okruglim i ovalnim okvirima.

Okruglo lice ima mekše linije, a širina jagodičnih kostiju bi trebalo da je nešto veća od širine čela i vilice, dok bi vilica i čelo trebalo da budu iste širine.  Kada birate naočale za vid za okruglo lice, važno je da izaberete dioptrijske naočale koje će dodati uglove. Zato birajte dioptrijske naočale oštrih, čistih linija koje mogu izgledati kao hrabar izbor. Okviri za dioptrijske naočale geometrijskih oblika su u ovom slučaju pun pogodak.

Srcoliko lice odlikuje to da je čelo najširi dio lica koje se sužava prema bradi. Ovo je oblik lica kome pristaju najrazličitiji oblici naočala i može biti veoma zahvalno.  Sjajno će vam pristajati okviri za dioptrijske naočale koji su nešto šire od čela, a čija je osnova zaobljena. Gledajte da za ovaj oblik naočala birate okvire koji imaju izražene detalje na donjem dijelu.

Trouglasto lice je najšire u predjelu vilice, a sužava se prema čelu i za ovakav oblik lica birajte naočale za vid koji će „ojačati“ gornji dio lica i zato gornji dio naočala mora biti izražen. Gledajte da su dioptrijske naočale šire od vilice, a sa okvirima koje prate liniju obrva ili cat eye oblicima sigurno nećete pogriješiti.

Ovalni oblik lica je najčešći oblik, a odlikuju ga široke jagodične kosti koje se lagano sužavaju prema čelu i prema bradi.  Kod ovalnog oblika lica možete slobodno eksperimentisati sa oversized okvirima, a možete se igrati sa različitim oblicima, bojama i dezenima.

Ukoliko biste željeli da naručite nove dioptrijske naočale online, naš katalog možete da pogledate klikom na ovaj link.

Izbor okvira za dioptrijske naočale na osnovu boje kože, očiju i kose

Kada birate okvire za dioptrijske naočale, oblik lica nije jedino na šta je potrebno da obratite pažnju, bitno je da pazite i na boju kože, na boju očiju, ali i na boju kose jer dobro odabran okvire za dioptrijske naočale vaše boje istaći na najbolji mogući način.  Kad je u pitanju boja kože dijelimo je u dvije grupe – na „hladnu“ i na „toplu“. Hladni ten je onaj koji ima plave ili roze podtonove dok su topli oni koji imaju krem, žuti ili podton boje breskve. Na primjer, maslinasta koža se smatra hladnom zato što je mješavina plavog i žutog podtona.

Ako imate plavu kosu i koža vam ima hladan podton najbolje će vam pristajati dioptrijske naočale sivih, tamno zelenih, ljubičastih, rozih ili plavih boja.  U tom slučaju bi trebalo da izbjegavate dioptrijske naočale koje u sebi imaju žute i zlatne tonove.  Ako ste pak plavi, ali vam koža ima topliji podton onda slobodno možete birati dioptrijske naočale u koralnim bojama, boji breskve, a metalik boje će vam pristajati jednostavno savršeno. Izbjegavajte hladne boje kao što su baby plava i svijetlo roza zbog kojih ćete izgledati ispijeno.

Ako vam je kosa smeđa, a imate hladan podton na vama će najbolje izgledati okviri za dioptrijske naočale u hladnim zelenim, ljubičastim, plavim i crvenim bojama kao i crno. Za one smeđokose sa toplim podtonovima preporučujemo maslinasto zelenu, bež i crvene nijanse.

Ako ste crvenokosi onda ne bi trebalo previše da se zamarate podtonovima kože jer treba da izaberete okvire zadioptrijske naočale boje koja će savršeno pristajati uz tako izraženu boju kose. Crvena sjajno pristaje uz zelenu i crnu, a ako pronađete naočale za vid koje će biti slične boji vaše kose smeđe-crvene, nećete pogriješiti.  Isto tako u obzir dolaze i okviri za dioptrijske naočale zlatne, bakarne i crvene boje. Izbjegavajte dioptrijske okvire koje su pepeljastih i žućkastih boja.

Baš kao kod crvene kose, ako ste sijedi ne bi trebalo previše da se zamarate sa bojom tena. Uz sijedu kosu najbolje pristaju okviri za dioptrijske naočale jarkih boje kao što su boja trule višnje, kraljevsko plava ili crna. Ovo su boje koje će dati jak kontrast vašoj kosi i koje će joj sjajno komplementirati. Izbjegavajte dioptrijske okvire u žutim i smeđim bojama koje nikako neće pristajati uz sijedu kosu.

Kad je u pitanju biranje dioptrijskih okvira, boja očiju je sekundarni faktor po kome biramo naočale zato što smatramo da će zbog samih naočala pasti u drugi plan, a to nije baš tačno.

Najpopularniji dioptrijski okviri za muškarce u 2021. godini

Kada birate dioptrijske naočale za muškarce potrebno da pazite od kojeg materijala su napravljene, da nisu preglomazne i da vam se slažu uz garderobu u kojoj najčešće provodite vrijeme. Plastični i metalni okviri za dioptrijske naočale su najpopularniji, ali u posljednje vrijeme su sve popularniji i hibridni dioptrijski okviri i oni napravljeni od drveta.

Drveni dioptrijski okviri su nešto novo na tržištu, ali sa za kratko vrijeme postali jako popularni. Prednost drvenih okvira jeste što su veoma lagani, ekološki su i sjajno izgledaju. Namijenjeni su onima koji su ekološki osvješteni i koji njeguju taj prirodna izgled.

Hibridni okviri za dioptrijske naočale će ove godine biti posebno popularni, a nazivaju ih i naočalama budućnosti. Brendovi se sve češće odlučuju na izradu dioptrijskih okvira napravljenih od zaštićenih materijala koji su često mješavina plastike, metala i gume. Obično je riječ o naočalama za vid koje su namijenjene onima sa nešto dubljim džepovima i trenutno ih rade samo high end brendovi. Namijenjeni su muškarcima koji prate trendove i koji vole moderne tehnologije i vole potrošiti novac na nove gadgete. Katalog muških dioptrijskih naočala možete da pogledate klikom na ovaj link.

Najpopularniji dioptrijski okviri za žene u 2021. godini

Kad su u pitanju ženski dioptrijski okviri za naočale u 2021. godini će najmoderniji model biti onaj cat eye oblika koji je oduvijek simbol ženstvenosti, a nosile su ga Audrey Hepburn i Marilyn Monroe i ove godine ovaj oblik za dioptrijske naočale će biti na vrhu liste najmodernijih okvira. Lijepo dizajnirane cat-eye dioptrijske naočale imaju retro izgled zbog kojeg žene izgledaju posebno, sexy, inteligentno i misteriozno.

Drugi oblik dioptrijskih okvira koji će se ove godine naći u kolekcijama mnogih brendova su naočale okruglih okvira koje su sjajn izbor za sve one žene koje su osjetljive na stil koji njeguju.  Ovi okviri za dioptrijske naočale se preporučuju ženama sa oštrijim crtama lica koje će ovim oblikom naočala ublažiti.

I treća vrsta dioptrijskih okvira koji će ove godine biti apsolutni hit jesu hipsterske ili štreberske naočale koje će vam dati trendi i atraktivan izgled. Hipsterske dioptrijske naočale su jednostavno rečeno, ove sezone cool i sjajno se uklapaju uz različite odjevne kombinacije. U većini slučajeva, hipsterske naočale za vid su četvrtaste ili paravougaone i savršene su za one sa ovalnim i okruglim oblikom lica. Katalog gdje se nalaze ženske dioptrijske naočale možete da pogledate klikom na ovaj link.

Kada birate dioptrijske naočale koje ćete nositi stalno, bez obzira koliko vam je važno da naočale budu trendi, najvažnije je da budu udobne i da služe svrsi. 

Nadamo se da smo ovim tekstom uspjeli da riješimo sve nedoumice i potencijalna pitanja koja ste imali u vezi izbora okvira za dioptrijske naočale. U nastavku vam preporučujemo da pročitate i tekst: Ženske sunčane naočale (TRENDOVI ZA 2021. GODINU)

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0