Muške sunčane naočale (TRENDOVI ZA 2021. GODINU)

Muške sunčane naočale (TRENDOVI ZA 2021. GODINU)

Ukoliko vas zanimaju muške sunčane naočale, u potrazi ste za najboljim savjetima prilikom kupovine, želite da vidite koje sunčane naočale za muškarce će biti u trendu 2021. godine i kako se kreću cijene muških sunčanih naočala – ovaj tekst donosi vam odgovore na sva navedena pitanja. Pored toga, govorićemo i o različitim stilovima i oblicima koji su u ponudi za muške sunčane naočale, kao i o sočivima za muške sučane naočale i akcijama koje su trenutno dostupne.

Za vas smo odabrali brendove koji stapaju vrhunski kvalitet i vrhunski dizajn u jedno. Muške sunčane naočale za 2021. karakteriše nekoliko trendova uslovljenih i drugim faktorima koji se ne tiču samo modne industrije.

Da li ste znali da se preteča naočala pojavljuje još u Starom Rimu kada je car Neron posmatrajući borbe gladijatora na otvorenom štitio svoje oči od sunca smaragdnim staklom. Oblik naočala kakav danas poznajemo pojavio se nekoliko hiljada godina nakon gladijatora, a svoju svjetsku slavu sunčane naočale su stekle najviše u filmskoj industriji Hollywooda.

Kod kupovine novog modela sunčanih naočala izbor i nije skroz lak. Koji su najpopularniji oblici, koji brend je najkvalitetniji, koje vrste sočiva mogu imati muške naočale za sunce… Mnogo je pitanja u procesu izbora onih najoptimalnijih naočala. Krenimo redom.

Dobra strategija prilikom izbora savršenih sunčanih naočala je pomalo poznavati one karakteristike koje vam se dopadaju kod muških sunčanica. U principu, naziv stilova naočala određuje i njihov oblik. Predstavićemo vam nekoliko najpopularnijih stilova kada su u pitanju muške sunčane naočale.

Sunčane naočale za muškarce – stilovi 2021

Okrugle muške sunčane naočale

Onve muške sunčane naočale su definitivno dodatak karakteru osobe. Jedinstvene u dizajnu, daju suptilniju crtu licu i izraženim vilicama. Osoba koja je proslavila ovakvu vrstu naočala je legendarni John Lennon. Zato se okrugle muške sunačane naočale često i vežu za osobe slobodnog duha, individualce i kreativce.

Pravougaoni oblici za sunčane naočale za muškarce

Iako ne potpuno pravougaonog oblika, ove muške sunčane naočale imaju malo oštrije okvire od ostalih tipova naočala. Ovakav tip okvira daje strukturu i definiciju licima koja imaju pomalo okrugle crte i suptilne jagodice. Pravougaoni oblik se u današnje vrijeme pojavljuje sa predimenzioniranim okvirima i često nas može asocirati na retro vintage stil 70-godina ili poslovne ljude.

Avijatorski oblici za muške sunčanice

Gledano istorijski, avijatorske muške sunčane naočale su bile namjenjene pilotima da ih zaštite tokom letova. Karakteristika ovih naočala jeste vrlo tanki okviri pa pružaju osjećaj sunčanih naočala bez okvira. U čestim slučajevima imaju dupli most koji spaja okvire. Njihov oblik čini da se lice pomalo izduži i napravi balans. Njihov filmski status učinio je da će ostati ikonski oblik sunčanica za muškarce još mnogo godina unaprijed.

D-ramovi za muške sunčane naočale

D – ramovi ili D oblik naočala je spoj retro i najmodernijeg dizajna u svijetu naočala za muškarce. Ove muške sunčane naočale karakteriše ravna linija na vrhu naočala i zaobljenog donjeg dijela. Elegantno rješenje za sve one koji žele pojačati karakter svoje ličnosti.

Kada govorimo o tipovima naočala, pored klasičnih i oblika naočala avijatičarskog ili wayfarer tipa i njihove bezvremenske privlačnosti dolazi i nekoliko trendova koji će biti aktuelni ove godine. Pandemija korone je uticala na mnoge stvari pa tako i na trendove u svijetu naočala. Prošlu i ovu godinu definitivno provodimo mnogo uz ekrane raznih uređaja sa po nekoliko digitalnih poslovnih sastanaka.

Bilo da su neki radili sa naočalama za dioptriju ili sa filterom plave svjetlosti, njihov dizajn je uticao i na modu sunčanih naočala pa tako ove sezone imamo i prenaglašene okvire za sunčane naočale za muškarce, gotovo kao da vizualno komuniciraju potpunu zaštitu od vanjskih faktora na naše lice i oči. Pored prenaglašenih stakala, javlja se i futuristički trend za muške sunčanice, ali i šik pravac koji svjesno balansira između ženstvenosti i macho izgleda.

Među popularnim brendovima sunčanih naočala postoje neke ikone brenda koji taj stil drže decenijama. Ray-Ban su definitivno među najistaknutijima sa nekim od najklasičnijih modela na tržištu pa će i ove godine nositi epitet modernih sunčanih naočala za muškarce.

For Art’s Sake su sunčane naočale koje postoje tek nekoliko godina, ali su već utvrdili svoje mjesto u izboru onih vrhunskih. Od nedavno se ova marka naočala može naći i u BiH, u našoj optici su trenutno na akciji,  a mogu se naručiti i online. For Art’s Sake su stekle veliku bazu kupaca čak i među poznatima, zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti i ručnoj izradi. Moto kojim se vode vrsni majstori u ovoj kompaniji jeste: “Svijetu nije potreban samo još jedan par običnih sunčanih naočala, treba mu jedinstveno umjetničko djelo.’’ Svojim dizajnom i kvalitetom ovaj brend naočala ima potpuno pravo da stoji iza ovih riječi.

Svakako jedna od ikona muške sportske elegancije jesu i Lacoste sunčane naočale za muškarce. Elegancijom i bezvremenskim francuskim stilom svaku sezonu su u vrhu brendova koji imaju svoju bazu obožavalaca, ali i onih koji se po prvi put susreću sa ovim modelima muških sunčanih naočala i ostaju vjerni brendu.

Klikon na ovaj link možete da pogledate galeriju fotografija muških sunčanih naočala koje su trenutno na rasprodaji u našoj optici.

Kako izabrati savršen oblik za muške sunčane naočale?

Izbor optimalnih sočiva, polarizacija, boja, okviri, koji stil odabrati – izbor neće biti prilično lak i sve može izgledati pomalo zbunjujuće.

Generalno, pravilo i prvi korak u odabiru naočala jeste odabir prema obliku lica. Naočale nisu za kratkotrajnu upotrebu pa bi trebalo da razmislite šta je to što će vam dobro pristajati, odnosno odgovarati vašem licu. Takođe, uvijek se isplati uložiti u kvalitet i dobru zaštitu. Zato, gledajte na kupovinu naočala za sunce kao na strategijski potez.

Oblici kao što su četvrtasto, okruglasto, usko ili trouglasto lice su donekle polazna tačka pri odabiru optimalnih naočala. Tako bi neko ko ima, recimo, okruglasto lice trebalo da izabere muške sunčane naočale kvadratnog ili pravougaonog okvira da istaknu osobine lica. Nekome sa četvrtastim licem idealan izbor bi bile muške sunčane naočale sa blagim zaobljenjem okvirima. Osobama sa trouglastim licem savršeno će pristajati sunčane naočale avijatičarskog izgleda. Ako sumiramo kako odabrati sunčane naočale za muškarce koje će pristajati vašem obliku lica, bitno je imati na umu da naočale budu u kontrastu sa konturama samog lica.

Vrste sočiva za muške sunčanice

U svojoj prvobitnoj namjeni, sunčane naočale su služile zaštiti očiju, a kasnije su one pomalo postajale i modni trend. Ipak, pored toga što nam sunčane naočale služe i kao svakodnevni ukrasni dodatak, važno je uvijek imati na umu da je primarni razlog nošenja sunčanih naočala zaštita od UV zračenja. S toga bi naša preporuka bila da se prilikom kupovine sunčanih naočala posavjetujete sa optičarom kako biste izabrali one najoptimalnije.

Polarizovana stakla za muške sunčane naočale

Polarizovane muške sunčane naočale uklanjaju refleksiju svjetlosti iz očiju i na taj način slika izgleda jasnije i oštrije. Idealne su za osobe osjetljive na svjetlost, a nose se i nakon operacija očiju i sl. Ukoliko dosta vremena provodite pored ili na vodi, ovakva sočiva mogu biti optimalno rješenja i za vas. Takođe, koriste se i u svakodnevnim poslovima. Sve kvalitetnije polarizovane sunčane naočale pružaju UV zaštitu.

Filter plave svjetlosti

O plavoj svjetlosti smo pisali nekoliko puta. Živimo u vremenu ekrana pa je vrhunska zaštita očiju itekako primarna. Sočiva koja blokiraju plavu svjetlost imaju premaz na staklima koji sprječava tzv. ‘’digitalno naprezanje očiju’’ pa pruža našim očima odmor i udobnost.

Fotohromatska sočiva za sunčane naočale za muškrace

Fotohromatska ili fotoosjetljiva sočiva za sunčane naočale čine da što je svjetlost jača, naočale postaju tamnije. Fotohromatska sočiva mogu biti 2 u 1 rješenje, jer otklanjaju potrebu za dva ili više para naočala. Popularan su izbor u svim uzrastima.

Sočiva sa postepenom nijansom

Karakakteristika ovih sočiva je da su na vrhovima tamnije dok postepeno postaju svjetlija u donjem dijelu stakala. Pogodna su za vožnju jer vas štite od sunca, a istovremeno propuštaju dovoljno svjetlosti u donjem dijelu kako biste imali optimalan pregled ceste, a isto tako osobe koje nose ova sočiva će imati i veoma ugodno iskustvo prilikom čitanja.

Muške sunčane naočale – cijene

Cijene sunčanih naočala variraju, a dobra stvar je što se uvijek mogu naći jeftine, a dobre odnosno veoma kvalitetne muške sunčane naočale. Za muške sunčane naočale visoke kvalitete potrebno je izdvojiti preko 100 KM. Tu su uvijek i akcije gdje možete pronači i sniženja na sunčane naočale za muškarce. Kod kupovine sunčanih naočala prvenstveno je bitna zaštita očiju od UV zračenja pa je kvalitet samih naočala veoma važan.

Zanima vas koje su trenutno akcije najvećih svjetskih brendova po sniženim cijenama? Pogledajte katalog gdje se nalaze muške sunčane naočale kole možete da naručite po akcijskim cijenama online.

Naočale za sunčanje mogu biti i idealan poklon. Ako uzmete u obzir da sa stilom i dobrim dizajnom ruku pod ruku ide zaštita i sigurnost, onda bi vrhunski par sunčanih naočala bio pravi poklon za dragu osobu. Ponekad je teško odabrati sunčane naočale i za sebe, a da ne govorimo o nekome drugome, međutim naš savjet je da se prilikom kupovine sunčanih naočala kao poklona posavjetujete sa optičarom ili trgovcem u optičarskoj radnji.

Važno je još da kažemo da ako tražite savršene muške sunčane naočale za sebe, momka, supruga ili dijete tu smo uvijek da pomognemo sa savjetom prilikom online ili kupovine u našoj optici. Nadamo se da smo vam bar donekle pomogli u izboru ovoga estetskog, ali prvenstveno važnog zaštitnog dodatka očiju.

U nastavku vam preporučujemo da pročitate tekst: Ženske sunčane naočale (TRENDOVI ZA 2021. GODINU)

DA LI SU DRIVEWEAR STAKLA ZAISTA INTELIGENTNA?

DriveWear stakla su posebna stakla dizajnirana tako da maksimalno filtriraju suvišnu svjetlost koja

Ko je ta Sara i zbog čega svi odjednom o njoj toliko pričaju?

Svi koji su upoznati sa radom Zoom optike duže od 7 dana znaju da u ponudi postoji taj jedan brend.

Volite okrugle sunčane načale?

Za ovih 5 ljepotica sigurno niste znali da se mogu pronaći na policama Zoom Optike. Sjećate li se

5 modela naočala do 150KM u Zoom Optici

Proljeće nam je ove godine došlo ranije a sjajni ljudi iz Zoom opitike kao da su to znali pa su...

0

Upit za cijene

0